Fjällen på sommaren

fjallen sommaren - Fjällen på sommaren

Fjällen är bland den vackraste och mest orörda naturlandskap vi har kvar i Sverige. Under sommartid så breder sig de djupa dalgångarna, med sina milsvida och natursköna områden, tillsammans med insjöar ut sig i en sagolik och magisk vildmark med höga fjälltoppar, vackert och stilfullt formade runt om dalgångarna, bestående av långa sammanhängande bergskedjor. Att vandra i dessa natursköna områden där växter och en grönska slingrar sig upp genom de sluttande backarna som sträcker sig mot topparna, perfekt placerad i ett platt landskap är mycket vackert och fridfullt.

Att besöka fjällen under sommartid ger lite annat perspektiv än under vintertid. På sommaren har man möjlighet att vandra i fjällen längs de många vandringslederna som finns eller ge sig ut på ridtur och få uppleva den öde vildmarken där det kan ta dagar innan man stöter på andra människor.

Att besöka de orörda floderna eller de fiskrika bäckarna där man alltid vet att man får napp är en upplevelse. Det finns flera företag som i de vilda forsarna anordnar forsränning med flottar, vilket ger ett oförglömligt vildmarksäventyr.

Även om det finns tillgång till mängder av aktiviteter kring städerna nedanför fjällen är det ändå främst den vackra fjällnaturen som lockar besökarna till fjällen. Här kan man uppslukas av ett vackert landskap med ett eget naturliv, att vandra i dalgångar eller längs fjällsluttningarna och upptäcka ett rikt växtliv och fågelliv.

Det finns flera arrangörer som erbjuder vildmarksliv ute i fjällområdena. Här kan man i grupp eller ensam guidas genom fjällen och samtidigt få möjlighet att komma naturen och lugnet riktigt nära. Många företag arrangerar ofta konferensresor eller personalaktiviteter i fjällen där de i stilla miljö kan aktiveras i olika samarbetsformer. Faktum är att det också kan vara prisvärt. På många skidorter står hotellrummen tomma när liftarna stängt, och detta ger fördelaktiga priser.

Att ge sig upp i fjällen för att campa och fiska är något av det mest avkopplande man kan göra. Här finns chansen att fånga massor av ädelfiskar eller bara sitta och njuta vid någon fors och se öringar och lax leka i något vattenfall.

Även under sommartid finns det gott om boende och tillgång till service, restauranger och aktiviteter. Ett besök i fjällen ger en ovanlig men oförglömlig semester.