Åre

are1 - Åre

I Åre bor det drygt 10 000 personer och erbjuder många bekvämligheter och nöjen. Mest känd är nog Åre för sina skidanläggningar och de vackra fjällen.  Åre har ett 100 tal utförsbackar och ett 40 liftar. Man erbjuder allt från pister och professionella slalombackar till backar för nybörjare och barn.

Det finns också massor av längdskidåkningsbanor i Åre, flera av dessa med belysning, vilket innebär att man kan göra heldagsutflykter i fjällen genom vackra dalar och snöklädda skogar.

Är man intresserad av att ge sig iväg på safari i vildmarken finns möjlighet att hyra snöskoter eller att ansluta sig i grupper för att tillsammans utforska fjällen eller betrakta renflockar.

En av anledningarna till att Åre blivit så populärt är, förutom det fantastiska fjället, att Åre varit möjligt att ta sig till med tåg. När Åre bara var en kurort och Bergbanan tog skidsugna turister upp en liten bit på fjället. Då betydde möjligheten att ta sig hit väldigt mycket. Det var innan var man hade en bil och att ta bussen till fjället gick inte att tänka på.

Till Åre reser du, förutom med tåg, med bil, buss eller flyg. Flyger du gör du det till Åre/Östersund flygplats på Frösön. Därifrån går det bra att ta flygtransfer eller hyra en bil.

Att resa till Åre är ett helt äventyr. Dels har man tillgång till fjällmiljöer och vacker natur men även till massor av aktiviteter som man kan ägna sig åt mellan utförsåkningarna. Bland annat kan man besöka Åreskutans topp vilket sker genom att transportera sig med Sveriges enda kabinbana, med en storslagen och milsvids utsikt över fjällen, upp till 1271 meters höjd. Härifrån får man sedan vandra de sista 900 meter som återstår innan man når Åreskutans topp.

Även under sommaren bjuder Åre på storslagen natur i djupa dalar mellan fjälltopparna. Bland annat kan man bege sig ut på vandring i fjällen eller ansluta sig till ridgrupper som gör både dagsutflykter eller flerdagsutflykter i vildmarken som även inkluderar övernattningar i fjällen.

Åre är också en välbesökt för sitt fiske. Här finner man bra fiskemarker långt ut i den storslagna naturen. Hit kommer man för att fiska öring och röding. Ett besök vid Storåns vattenfall är att rekommendera. Där finner man de riktigt stora öringarna som begett sig till platsen för att leka. Stor fiskelycka utlovas då det är svårt att inte lyckas att fånga fisk i Åre då vattnen runt Åre är mycket fiskrika.