Svenska skidorter

Det finns idag ett hundratal skidorter att besöka i Sverige för den som vill ägna sig åt utförsåkning. Dessa skidorter har tillsamman flera hundra skidanläggningar som erbjuder det mesta inom skidsport. En skidanläggning står till tjänst med liftanordningar, räddningsarbete, information och även utbildning. Det finns närmare 235 skidanläggning som är anslutna till SLAO, Svenska Liftanläggningars Organisation, och därmed även garanterar kvalité, säkerhet och kunskap inom området. Nedan presenterar vi några skidorter och dess skidanläggningar.

Abisko Turiststation – Abisko
Här börjar skidsäsongen i februari och pågår till långt in i maj, då det är ljust dygnet runt och solen ger ett härligt sommarklimat i pudrig snö. Skidanläggningen upp i Norrland är välbesökt av skidfantaster från hela världen och här erbjuder man fjälltoppsturer, turåkning, offpiståkning och längdspår, vilket varvas med afterski.

Funäsdalsberget – Funäsdalen
I Funäsdalen utlovas en skidupplevelse, utöver det vanliga. Funäsdalsberget erbjuder ett flertal huvudpister med ett flertal utförsbackar för både proffs och amatörer. Med naturliga landskap och med spännande anordningar passar Funäsdalsberget för både stora och små. Funäsdalsberget erbjuder ett flertal olika boenden och massor av aktiviteter, utöver skidåkningen. Här kan man åka skidor från november till långt in på våren.

Stöten – Sälen
I sälen finner man Stöten skidanläggning som är en komplett skidort för den avancerade alppiståkaren som för nybörjare. Stöten erbjuder ett flertal väl utförda utförsbackar men ett flertal andra vinteraktiviteter. Stöten har ett flertal boenden och även möjlighet att ordna gruppboende med konferensmöjligheter och SPA-anläggningar. Stöten har skidsäsong från mitten på december till slutet på april.

Storlien skidområde – Storlien
När man tänker Storlien tänker man högt. Redan när man anländer till Storlien befinner man sig 600 meter över havet. Här finner man ett flertal utförsåkningsbackar av högsta kvalité. Från 1400 meters backar, med behaglig lutning, till offpist med hiskeliga farter Professionella slalombackar och barnvänliga områden har man lockat skidresenärer sedan 112 år tillbaka.

Rättviks slalombacke – Rättvik
Bara tre timmar från Stockholm hittar vi Rättviks slalombacke. Väl placerad vid Siljan sjö och storskogen finner man natursköna och spännande utförsåkning i professionella backar. Här finner man en familjevänlig skidanläggning med ett flertal boenden och aktiviteter, för hela familjen.